Spiermassa trainingsschema beginners

 

Je wil graag beginnen met het opbouwen van spiermassa ? Het is belangrijk om te starten met een aangepast trainingsschema. Het is aangeraden om 3 keer per week te trainen met minimum één rustdag tussen elke trainingssessie. Tijdens het trainen ontstaan er minuscule scheurtjes in je spieren. Het herstel van deze scheurtjes gebeurd pas als de spieren zich in rust toestand begeven. Bij dit herstel wordt altijd iets meer opgebouwd dan er werd afgebroken, de spieren worden dus net ietsje sterker dan ze waren. Door dit proces continue te herhalen worden je spieren steeds sterker en gaan ze ook groeien.

Hieronder een trainingsschema voor beginners :

Dag 1 Borst – triceps

Dag 2

rust

Dag 3 Benen – schouders

Dag 4

rust

Dag 5 Rug – biceps

Dag 6

rust

Dag 7

rust

Verder is het belangrijk dat je alle oefeningen op een correcte en gecontroleerde manier uitvoert. Begin met lichte gewichten en bouw geleidelijk aan op. Vergeet ook zeker niet van een warm-up set (10 – 12 herhalingen met een lichter gewicht) te doen alvorens je begint met je effectieve sets.

 

» Nichesitewedstrijd Ralfiki on 12 februari 2012

[...] ik nog niet zoveel content geschreven maar daar komt er verandering in. Voorlopig heb ik nog maar spiermassa trainingschema</> en hoe spiermassa opbouwen aangemaakt. Ik heb ook alle fitnesscentra in België toegevoegd op [...]

Plaats een reactie