Gezocht: fitness trainers

De dag van vandaag kunnen niet alleen filmsterren ze veroorloven. Nee, we praten niet over dure merkkleding en schoenen. We hebben het over persoonlijke fitness trainers die alleen filmsterren en miljonairs zich konden veroorloven in het verleden. Maar nu niet meer. Tegenwoordig kan iedereen die lid is van een sportschool een persoonlijke fitness trainer inhuren die een routine-training opstelt specifiek voor hen.

De meeste mensen die serieus bezig zijn met hun fitness zouden zelfs aandringen op de diensten van een trainer met als argument dat een personal trainer de juiste begeleiding en adviezen kan geven voor de individuele behoeften voor zijn of haar oefeningen. De trainer maakt een reeks oefeningen die je kunt doen in de sportschool en zelfs thuis. Met een trainer, ben je als individu meer bezig met je doelen die je wil bereiken dan met je fitness programma op te stellen. Er is iemand die je aanmoedigt en helpt wijzen op de delen van het lichaam die een work-out en aandacht nodig hebben.

Natuurlijk is er de kwestie van geld. Sessies kunnen variëren van honderd tot duizend euro, afhankelijk van de omvang van de te leveren diensten door je trainer. Terwijl sommige trainers misschien een bepaalde vergoeding vragen voor een bepaald aantal work-outs, zullen anderen een vergoeding vragen per individuele sessie.

Maar de markt voor persoonlijke fitness trainers is aanzienlijk uitgebreid met de toename van het aantal fitnesscentra en gezondheid liefhebbers. Als trainer betaat je klantenbestand uit professionals, sporters en mensen die willen in vorm blijven. Er is ook een potentiële markt voor mensen die met een therapie, met een hoge bloeddruk en diabetici die dienen te beschikken over een fysiek fit lichaam om hun gezondheid te behouden. Er zijn ook mensen die behoefte hebben aan een trainer of coach voor gespecialiseerde sport-gerelateerde vaardigheden, zoals aerobic en karate.

Zij die denken aan een carrière als fitness trainer moet kennis hebben van de basis van anatomie, fysiologie, voeding, metabolisme, ontwerp en implementatie van fitness doelen, gezondheid, veiligheid en eerste hulp – thema’s die worden gegeven in fitnesstraining scholen. Deze opleidingsscholen kunnen ook specialisaties geven in verschillende soorten van fysieke activiteiten, zoals yoga, krachttraining, hardlopen enz. Er zijn ook lessen op het ontwerpen van programma’s voor mensen met speciale zorgbehoeften en problemen – de mensen met diabetes, hart-en vaatziekten en patiënten met een rugletsel.

Trainers kunnen starten met € 16.000 tot maar liefst € 80.000 (per jaar), afhankelijk van hun ervaring en vaardigheden. Natuurlijk, personal trainers van prominente persoonlijkheden, zoals sporters en filmsterren zullen meer verdienen.

Als je denkt aan het maken van een carrière, bedenk dan dat een fitness trainer meer doet dan alleen maar oefeningen en work-out plannen aanbieden. Een fitness trainer is gevoelig voor de behoeften en omstandigheden van zijn cliënt. Ze zijn goede motivators die je effectief stimuleren en aansporen tot gezonder leven. De reden waarom de meeste eenzame fitness personen falen in hun work-outs is het gevolg van het gebrek aan motivatie van een metgezel. De fitness trainer vult deze rol van motivator aan.

Met een carrière als een fitness trainer, krijg je meer dan alleen een gezond en fit lichaam.

Plaats een reactie