Hoe moet ik mijn lichaam onderhouden?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel, wekelijks gaan sporten en je lichaam zal al heel erg tevreden zijn hiermee. Wat het natuurlijk nog makkelijker maakt, is een fitnesscentrum thuis installeren.

Vandaag de dag worden meer en meer mensen zich bewust van hun figuur. Maar omdat het leven zo druk is , is het moeilijk om nog tijd te maken om te sporten, laat staan een eigen fitnesscentrum thuis installeren. Het zal je wel tijd besparen als je thuis kan sporten en dat je je niet hoeft te verplaatsen naar een fitnesscentra buiten je stad of zo. Hoewel de lokale lidmaatschap van het fitnesscentrum heel toegankelijk is en alle benodigde apparatuur om je spieren te trainen aanwezig zijn, is het nog steeds een tijdrovend geheel. Sowieso moet je al aanpassen aan de openingsuren van de fitnesscentra. Je moet je al haasten om na je werk daar te geraken en je bent al aan het stressen voor je toekomt wat natuurlijk geen goede gevolgen heeft voor uw lichaam. Met een gestresseerd lichaam beginnen met sporten is geen goed idee, dus moest je nu eens thuis kunnen trainen dan ben je volledig stressvrij en hoef je je nergens druk om te maken.

In het geval u worden geconfronteerd met dit probleem, misschien moet u dan eens overwegen tijdens het bouwen van je eigen huis om een fitnessruimte te maken. Er zijn verschillende reeksen van oefeningen die je thuis kan uitvoeren. Tijd en weersomstandigheden zijn geen probleem meer om te gaan sporten. U kunt uw oefeningen in je eigen schema inwerken omdat je ook al geen rekening meer moet houden met de openingstijden van uw fitnesscentra. Maar de vraag blijft, welke fitnesstoestellen zijn de beste investering.

Als je wil beginnen na een lange tijd van inactiviteit is het raadzaam om rustig aan te beginnen. Om opnieuw te beginnen is het aan te raden om u in te schrijven bij de lokale fitnesscentra in de buurt. U kunt uw fitness instructeur vragen stellen over de voor-en nadelen van de toestellen en hoe deze apparatuur kan voldoen aan uw conditie behoeften. Op die manier kan u overwegen welk fitnesstoestellen u kunt aanschaffen om te gebruiken in uw huis. U kan ze al goed testen bij jou in het fitnesscentrum.

Gewichten zijn een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om spieren te kweken, de eerste stap is de aanschaf van zo’n set van gewichten. U kunt losse gewichten kopen , die minder duur zijn. De prijzen beginnen bij 20 euro en kunnen oplopen tot enkee tientallen euros. Maar je moet een combinatie bezitten van gewichten met een gewicht eraan van 4,5 kg en 9 kg , een halter met een bar. Het einde van zo’n bar is vervangbaar met andere gewichten voor meer flexibiliteit. Er zijn verschillende soorten bars. Maar het is aan u de keuze om metalen gewichten of plastieken gewichten aan te schaffen. Metalen gewichten zijn de traditionele gewichten zoals je ze overal ziet, maar plastieke gewichten zijn moderner en worden meestal met zand gevuld.

U kunt overwegen om gewichtstoestellen aan te kopen als u specifieke groepen van de spieren wilt trainen zoals de biceps of quadriceps. Vrije gewichten zorgen niet voor een goede training van de hamstrings en kuiten. Dus als je een correcte training wil hebben dan zal je moeten investeren in fitnesstoestellen die sterk kunnen variëren van prijs. U kunt er honderden of zelfs duizenden euro in investeren.

Een trapstapper is een andere populaire alternatief. Een eenvoudige trapstapper model biedt u een betere cardiovasculaire training aan en dit heeft een lage impact op je gewrichten bij de uitoefening van uw training van uw kuiten en dijen. Deze machine is ook ruimtebesparend en kosten tussen de 60 tot 130 euro. Een meer complexe trapstapper heeft een instelbare snelheid, een weerstand, snelheid, pedaal afstanden en nog veel meer. Het bevat ook een HRM (hartslagmeter) en er is een digitaal schermpje waar je van alles kan van aflezen zoals de afstand in kilometer , de verbrande calorieën en je snelheid. Deze complexere toestellen vind je al vanaf 1.500 tot 2.000 euro. Bij decathlon kan je deze toestellen zeker vinden of in een of andere gespecialiseerde zaak. Een loopband is natuurlijk ook een goede investering voor uw fitnessruimte thuis. De prijzen zijn afhankelijk van de soorten, modellen, merk en functies.

Het bouwen van een eigen fitnessruimte kost natuurlijk aardig wat centen maar het is echter de moeite waard om te investeren in uw conditie of in uw lichaam.

Plaats een reactie